Pages

Translate

Monday, January 23, 2012

Fig Jam/ Μαρμελάδα Σύκο


1 kg mature figs
800 gr sugar
3 tablespoons lemon juice
a pinch of cinnamon


Peel the figs from their skin and mash them with the sugar into a bowl. Transfer into a casserole and bring to the boil adding in the end the cinnamon and the lemon juice. The jam is ready when it is not "runny". When cooled down put into glass jars and keep them in the fridge.


1 κιλό ώριμα σύκα
800 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
λίγη κανέλα


Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα λιώνουμε σε μια λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη (πουρέ). Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσουν και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την κανέλα. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν "δέσει". Όταν κρυώσει την βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια και την διατηρούμε στο ψυγείο.